Statistik

Hvor mange af min bil findes der i Danmark?

Vi har gjort det muligt at søge i al den information Skat og DMR stiller til rådighed og har registreret om den danske vognpark. Alt fra biler, traktorer, motorcykler eller lastbiler til trailere og meget andet.

Der kan søges på alle relevante tekniske informationer fra bilmærke og bilmodel til vægt, effekt, brændstof (Drivmiddel) og første indregistreringsdato. Yderligere på om køretøjet er indregistreret på nuværende tidspunkt eller afmeldt.

Mere avanceret bliver det hvis man kombinerer søgningen med vores mulighed for at søge på hele eller dele af stelnummeret og nummerpladen.

Eksempelvis kan man finde alle

Dette kan være behjælpeligt hvis du ser en bil du ikke kender, og kun husker en del af nummerpladen.

Eksempler på brug:

Hvis der kørte en sportslig bil meget hurtigt forbi, der ikke larmede og man kun fangede bogstaverne af nummerpladen. Vi ved at det var ”DT” og at da bilen ikke sagde noget måtte det næsten være en elbil. På Avanceret søgning skrives der ”DT*” (Stjerne erstatter et ukendt antal tegn, så det kan være 0 tegn eller resten af tegnene) og vælger ”El” under ”Brændstof”. Den søgning giver to resultater og viser os at der var tale om en Tesla Roadster fra 2009.

Du kender til kendetegnene i stelnummeret på en speciel bilmodel og ønsker at se hvor mange der har været i Danmark, eller hvor mange der er indregistreret.

Generelle kendetegn for alle moderne stelnumre er at de første 3 tegn afslører producenten af bilen, de næste 6 tegn er producentens interne kendetegn for modellen og de sidste 8 er løbende nummerserie eller lignende system der gør bilernes stelnummer unikt.

Ud fra dette kan vi søge nogen helt bestemte modeller og/eller årgange af biler.

For en Saab 9-3 Viggen er kendetegnene:

Den søgning viser en række biler der alle matcher beskrivelsen.

For Citroen Mehari gælder der at stelnummeret slutter på CA og så 4 løbende numre. Derfor kan der søges på ”*ca????”. Derudover afgrænses der ved at vælge Citröen, for at undgå andre biler der tilfældigvis har ”ca” blandt den sidste del af stelnummeret.

Søgeresultaterne udover søgning på nummerplade og stelnummer har en vis usikkerhed.

Usikkerheden kommer i form af oplysningerne fra DMR til tider er mangelfulde, fejlbehæftede og i mange tilfælde ligner noget der er udfyldt til deres utvivlsomt vilde julefrokost.

Det gør sig bl.a. Gældende ved at nogen bilmodeller er fordel over flere bilmærker, eksempelvis ”Citröen” og ”Citroen” eller ”Mercedes Benz” og ”Mercedes-Benz”.

Teknisk kunne de rimeligt simple tilfælde godt slå resultaterne sammen, men da forskellen har en betydning i de fleste tilfælde, vil det også være medvirkende til at skabe en søgetjeneste der ikke giver de rigtige resultater.

DMR’s resultater bliver mere problematiske i forbindelse med køretøjets model og variant.

Eksempelvis ved søgning på motorcykler, giver ”Suzuki” mulighed for at vælge følgende under model: ”1,3”, ”1300”, ”1300 ccm gsx”, ”Gsx1300”, ”Gsx 1300”. Alle resultaterne dækker over en nogenlunde ens maskine, vælger msn ”GSX” så giver det muligheden for at vælge varianten ”1300”.

Det er meget svingende hvor ringe det er skrevet ind, men der må forventes at en del ellers ens køretøjer er forskelligt skrevet ind i henholdsvis model og variant.

Vi arbejder på løsninger der kan forbedre DMR’s arbejde, men er tilbageholdt af manglende vilje til at hjælpe.